flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Візит учнів Струтинської загальноосвітньої школа І-ІІ ступенів Золочівської районної ради Львівської області

21 березня 2019, 17:00

           Учні 9 класу Струтинської ЗОШ І-ІІ ступенів Золочівської районної ради Львівської області разом із вчителем правознавства Зоряною Василівною Гриник 21 березня 2019 року відвідали Золочівський районний суд Львівської області.

          Головний спеціаліст з інформаційних технологій Ігор Цибрій провів для школярів екскурсію будинком правосуддя, ознайомив із роботою працівників апарату суду та суддів.

          Для кращого розуміння учнями поняття функціонування судової системи в Україні, підвищення рівня їхньої правової свідомості суддя Володимир Сивак, кандидат юридичних наук, поспілкувався з дітьми на загальну правову тематику, розпочали з теоретичного матеріалу, продовжили у форматі питання – відповідь.

         Школярі отримали змогу відчути себе в ролі суддів, їм було продемонстровано мультфільм «Кінь проти Хом’яка», знятий  в рамках реалізації грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

         Думки учнів щодо винесеного рішення на користь одного із звірів також розділилися, кожна з команд навела свої ґрунтовні аргументи в користь прийнятого рішення, цікаво було спостерігати за «справедливістю старшокласників».

         На згадку про участь класу у Всеукраїнській акції «Урок справедливості», ініційованої Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України  за підтримки Ради суддів України школярі отримали диплом.