flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Наш перший «Урок справедливості»

19 березня 2019, 15:10

        19 березня 2019 року Золочівський районний суд Львівської області долучився до Всеукраїнської акції «Урок справедливості», ініційованої Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України   за підтримки Ради суддів України.

        Для учнів  2-А класу Золочівського ОЗЗСО I-III ст. № 1 (класний керівник Бойко В’ячеслава Йосипівна) суддею Золочівського районного суду Львівської області Володимиром Сиваком,  керівником апарату Світланою Вонс та заступником керівника апарату Марією Гавришків проведено інтерактивний «Урок справедливості», з метою ознайомлення дітей із роллю суду в суспільстві та справедливим вирішенням спорів.

        Розпочинаючи урок, Володимир Сивак доступними для дітей словами розповів, що таке суд, для чого він працює, хто такий суддя, що таке мантія, нагрудний знак судді… Попросив школярів поділитися власним досвідом по різноманітних суперечках та шляхами їх вирішення.

        Школярам було продемонстровано мультфільм «Кінь проти Хом’яка», знятий  в рамках реалізації грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

        Кожен із учнів відчув себе в ролі судді, бо мав вирішити спір, що виник між звірами та пояснити своє рішення. Були різні думки, одні захищали «хом’яка», інші «коня», були й такі, що утримались від прийняття рішення по справі. В процесі обговорення мультфільму всі дізнались щось нове, цікаве, повчальне та зрозуміли, що справедливим бути дуже важко.

         В кінці уроку діти отримали пам’ятні наліпки, диплом про участь класу в проекті та долучились до «Клубу справедливців».