flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Реалізовано можливість надсилання повісток і викликів за допомогою месенджера Viber

22 лютого 2023, 09:49

          Державне підприємство «Інформаційні судові системи» повідомило про випуск оновленої версії програмного забезпечення автоматизованої системи документообігу суду,  яка передбачає запровадження додаткового каналу електронної комунікації судів з учасниками судового процесу.

         З 15 лютого 2023 року на додачу до вже традиційних SMS-повідомлень реалізовано можливість надсилання повісток і викликів за допомогою месенджера Viber   .

        Реалізація цієї спільної ініціативи ДП «ІСС» і ДСА України у повній мірі відповідає вимогам процесуального законодавства та спрямована в першу чергу на економію коштів бюджету.

         Судовий виклик надсилається учаснику судового процесу за наявності відповідної заяви (посиланя на заяву   https://admin.court.gov.ua/admin/edit/files/edit/607990/7558/ ,  )  яка надається учаснику процесу в суді або самостійно завантажується ним з офіційної сторінки суду, розміщеної на офіційному веб – порталі судової влади України. Така заява підписується власноручно або кваліфікованим електронним підписом учасника судового процесу та подається до суду.

            Відповідне нормативне підґрунтя закладено у оновленому Порядку надсилання судових повісток, повідомлень і викликів учасникам судового процесу в електронній формі, затвердженому наказом ДСА України від 23.01.2023 № 28 https://dsa.court.gov.ua/dsa/inshe/14/N_28_23.